miercuri, 1 septembrie 2010

Tara lui Basescu-voda




Cum sa faci ca dintr-o lovitura sa ii ai la mana ta ( ca sa nu zic altfel ) pe toti ziaristii, ba chiar mai mult, pe toti care practica o meserie liberala, sau cel putin incearca?!?
Solutia e relative simpla: dai o lege prin care toti devin posibili infractori si astfel posibil amendabili sau chiar mai rau. In plus totul trebuie sa fie cat mai complicat, incurcat, neclar si consumator de timp, astfel incat nimeni sa nu poata scapa indifferent cat de grijuliu poate fi si oricat timp ar avea la dispozitie.
Pentru o persoana care castiga din ce in ce mai putin, dat fiind conditiile economice, o amenda de 5000 de lei e o maciuca care il va pune la pamant iremediabil.
Astfel traim in Kafka si asteptam in fiecare dimineata ca anchetarea noastra sa inceapa.
Important pentru Sistem este ca oamanii sa perceapa permanent ca sunt niste infractori si se bucura, inca, de libertate numai prin marinimia Lui.
Acest lucru transpare din modul in care un seitan (aghiuță, demon, diavol, drac, încornoratul, naiba, necuratul, satană, tartor.)  apare si intorcand pe dos zicala "Unde-i lege nu-i tocmeala", creaza o falsa impresie de normalitate (in sensul ca este clar ca legea e absurda si din perspective Guvernului), invocand anormalitatea (legea devine ceva aleator si neobligatoriu (lege - definitie juridica: Norma cu caracter obligatoriu, stabilita si aparata de puterea de stat.)).
Asa cum “viata bate filmul”, ma astept ca si Basescu sa-l bata pe Kafka.
Asteptam, vedem, ne amuzam, dar e bine sa avem valizele pregatite…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu