sâmbătă, 28 august 2010

Directiva 24



Zilele astea, vazand cozile create artificial, prin grija partidului stat, mi-am adus aminte ca in perioada cea mai neagra a comunismului era o directiva secreta a NKVD-ului (precursorul KGB-ului) care suna cam asa:

“24. Punctualitatea transporturilor de orice gen trebuie perturbată (mai puţin cele cuprinse în îndrumările din N.K. - 552-46).”.

Prin aceasta se dorea ca oamenii sa fie atat de ocupati cu gestionarea traiului zilnic incat sa nu mai aiba timp liber, scazand probabilitatea unor revolte.

Nu-mi dau seama daca acelasi lucru se intampla astazi, cu cei care practica profesii liberale, din prostia unor birocrati sau “un baiat” din serviciile secrete a gasit aceasta roata de hamster unde populatia nemultumita sa-si iroseasca energia.

Am vazut protestele unor ‘nemultumiti” care au facut un cantec si au lasat niste maruntis la poarta lui Vladescu, insa actiunea pare mai degraba infantila – daca nu cumva a fost regizata (dat fiind ca are multi sustinatori in tabara adulatorilor lui Basescu) pentru a disipa o parte energia negative determinata de aceasta masura. Nu cred ca o persoana care inghite cate o broasca raioasa dimineata, la pranz si seara, poate fi impresionata de “dansul pinguinului”.

Credeti ca Ceausescu ar fi fugit cu elicopterul daca revolutionarii ar fi dansat “dansul pinguinului’ in fata C.C.-ului?!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu