duminică, 15 ianuarie 2012

Cand oamenii vor spune "Gata!Pana aici!" totul se va termina



Vorbeam acum o saptamana cu cineva care-mi spunea ca nu mai scapam de astia niciodata.
Ca nu vede pe nimeni revoltandu-se, ba chiar sunt foarte multi care preiau pe nemestecate lozincile care ni se servesc de catre actuala "Putere" (cu reforma, cu dreapta etc.).

I-am explicat ca nu este asa. Pana la urma 90% din populatie este mai importanta decat cei 10%  care nu au fost afectati de politica haotica din ultimii 7 ani. E o problema de "fizica". Nemultumirile se acumuleaza iar intr-o zi oamenii vor spune "Gata!Pana aici!" si "Puterea" nu va mai putea face nimic.
Este nevoie de un mic soc si totul va bascula.

La noi socul s-a numit Raed Arafat. Un "arab", care parea o tinta usoara pentru Basescu (un adevarat roman cum se crede el) datorita originii lui.

E adevarat ca Basescu e "romanul adevarat" care ni se prezinta la televizor: iubitor de mici, bautura, petreceri si muzica tiganeasca, incult si agresiv, lenes si haotic la locul de munca.

Ceea ce nu a inteles Basescu este ca si Raed Arafat este "roman". Unul dintre "romanii" tacuti, politicosi, care-si fac treaba cu devotament si profesionalism, carora nu le place sa iasa in fata daca nu au nimic de spus, care au bun simt.

Fac o paranteza si aduc aminte de un alt "roman": printul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen .

Imi place sa cred ca acestia din urma sunt majoritatea iar acum acestia trebuie sa-si faca  simtita prezenta. Trebuie sa iasa si sa spuna simplu "Gata!Pana aici!". Sa o spuna fara violenta in glas, dar clar si raspicat.

In zilele urmatoare vom vedea din ce fel de romani este Romania plamadita si sper sa nu ma fi inselat.

Avem nevoie de acest gest mai mult ca niciodata pentru ca orice politician de aici incolo sa stie, ca daca nu va guverna corect si pentru tara, multimea tacuta va iesi si intr-o singura voce va spune iar "Gata!Pana aici!" si nimic nu-l va mai putea salva (nici miile de jandarmi, nici serviciile secrete burdusite cu bani).

Un comentariu:

  1. Sunt perfect de acord. Numai prin presiune publica (a se intelege ca ma refer la proteste pasnice) se asigura o conducere buna. Noi am ajuns sa servim guvernul cand ar trebui sa fie invers.

    RăspundețiȘtergere